(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Pivní těsto na štrůdl

Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 250 ztuženého tuku (Omega), 250 ml piva (libovolné značky)
Postup přípravy
Z přísad vypracujeme těsto, které necháme odpočinout na teple (třeba pod teplým kastrůlkem). V mezičase se připravíme jablka a ostatní přísady. Těsto vyválíme na placky a plníme klasicky štrůdlově. Před upečením potřeme mlékem.
Z tohoto množství jsou 4 velké nebo 6 menších šišek. Těsto je vhodné i na zamrazení. Já vždy půlku použiju hned a druhou půlku nechám "na pak". Těsto je krásně vláčné a moc pěkně se s ním pracuje. Při pečení trochu smrdí pivem, ale po upečení krásně voní jablíčky a skořicí.
Z tohoto množství jsou 4 velké nebo 6 menších šišek. Těsto je vhodné i na zamrazení. Já vždy půlku použiju hned a druhou půlku nechám "na pak". Těsto je krásně vláčné a moc pěkně se s ním pracuje. Při pečení trochu smrdí pivem, ale po upečení krásně voní jablíčky a skořicí.

Tuk do těsta strouhám na velkém struhadle, líp se pak zpracovává.

Hotové těsto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé